Djur, natur och 1:a pris i livets lotteri

Mina älsklingar Mina älsklingar

Efter att ha jobbat intensivt varje dag, sju dagar/vecka med arbetsdagar från tidiga morgon till sena kvällen är det inte utan att vi börjar känna oss lite slitna. Men tack vare energisoppa och mycket kärlek funkar det trots allt. I helgen unnade vi oss dock att ta några timmar i skogen så Saga får börja träna på att vara jakthund. Vi gick upp vid 5-tiden och åt lite frukost och packade matsäcken och gav oss iväg ca 6 km från hemmet. En vacker morgon mötte oss och framför allt tystnaden. Här är det bara skog och inga vägar och inga människor, det är underbart. Saga blev överlycklig som fick springa lös och hon satte genast igång sitt sökande men vi fick varken rådjur, harar eller kaniner eller rabbis som de heter här på Gotland. Johnny har fått glädjen att komma med i jaktlaget i socknen så nåt rådjur borde vi få in i frysen innan vintern kommer. Efter närmare fyra timmar i skogen åkte vi hem fyllda av ro och glädje. 

Sen jag skrev sist har vi skaffat oss kalkoner som så småningom ska bli till korv. Först tyckte jag de var ganska fula men numera tycker jag de är riktigt söta och dessutom roliga. De är verkligen flockdjur, de går alltid alla tillsammans. De brukar retas med Saga och gå så nära henne de kan utan att hon kan nå dem när hon är fastbunden i snöret. Annars brukar hon få vara med och jaga tillbaka dem där de ska vara, dvs i närheten av hönshuset, när de börjar närma sig vägen. Tyvärr har en kalkon försvunnit, vi vet inte om det är någon rovfågel som tagit den och en kalkon låg död en morgon när vi kom till hönshuset. Så nu är det åtta kvar. Vi hoppas de överlever till november. Någon som inte överlever till november är vår Mozart. Hönapöna har ruvat på ägg igen och av åtta stycken blev det två kycklingar varav en var missbildad. Den dog några dagar senare. I veckan åker vi och hämtar en ny tupp som förhoppningsvis ger mer livsdugliga kycklingar. 

I veckan var jag på föreläsning med kostrådgivare Steven Acuff. intressant och som i mångt och mycket bekräftade våra tankar kring levande föda. Han citerade någon, jag tror det var Dag Hammarsköld som lär ha sagt "att födas i Norden/Sverige är som att vinna 1:a pris i livets lotteri" och hur tar vi tillvara den vinsten? Hur hanterar vi våra kroppar, vi som har alla möjligheter att leva ett långt och friskt liv? VAD GÖR DU?

Saga utslagen på husses jacka efter en lång språngmarsch
Naturens under, spindelväv
Våra kalkoner i hönsgården

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog