Trädgårdsarbete, nya familjemedlemmar och auktionsfynd

Fina rader med bärbuskar och rent och snyggt vid bäcken Fina rader med bärbuskar och rent och snyggt vid bäcken

Eftersom det varit så fint väder har vi ägnat ganska många dagar åt våra planteringar. Hallon, vinbär och jordgubbsplantor har åkt ner i jorden där Johnny har kört jordfräsen i fina rader. Johnny har grävt i vårt land och jag har plockat nässlor som jag lagt på tork. De ska användas till våra smoothies och till energisoppan, fulla med näring. En eldriven åkgräsklippare har inköpts eftersom det var dags att klippa gräset som satte fart när värmen och lite regn kom. Jag har röjt kring vår bäck och plockat upp diverse skräp och forslat bort en massa ogräs och annat som eldades upp. Väggen i sovrummet blev klar på en dag när Johnny och vår duktiga granne Joakim satte igång men en del målningsarbeten återstår. Det blir fint med en råspåntvägg till den romantiska tapeten. Vi köpte jättesnygga breda golvlister i brädgården i Stånga och även nya fönsterlister som jag målar i gräddvit linoljefärg. Det blir så snyggt! Älskar linoljefärg, och det bästa är att jag inte blir sjuk av det. Åkte även till Hulte-Eko utanför Hemse och inhandlade snygga arbetskläder åt mig själv (kolla in mina Garden-girl byxor och rejäla handskar) och lite ekologiska grönsaker. Eftersom vi inte är så förtjusta i barrväxter sålde vi två stora på blocket och Marlene och hennes man som kom hit och grävde upp dem kan vi räkna till gruppen trevliga gotlänningarna vi träffat sen vi flyttade hit. Under veckan har vi fått 11 nya familjemedlemmar, 10 höns och en silkestupp! De är så söta och värper fina välsmakande ägg. Idag har jag varit på auktion i Tofta och inhandlat två stolar, en bordslampa och en pidestal. Det var riktigt roligt, det var åratal sen jag var på auktion. På vägen hem stannade jag vid ett loppis och köpte ett litet bord som passade till stolarna. Känner mig riktigt nöjd med mina fynd även om alla inköp vi behöver göra tar väldigt mycket tid ifrån renoveringsarbetet. Så nu är det dags att återgå till arbetet. Fortsättning följer....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog