Nu har sista flyttlasset gått

En del av lövhögarna vi samlat ihop
Lilla Saga åker färja för första gången så vi bokade djurkupé. Skönt även för matte och husse som kunde vila lite
Gotlandsfärjan lämnar ett grått och regnigt Nynäshamn Gotlandsfärjan lämnar ett grått och regnigt Nynäshamn

Äntligen var så sista flyttlasset hämtat i Sorunda och nycklarna till huset överlämnade åt nya ägarna. Det känns så skönt att veta att vi inte behöver fara härifrån förrän vi själva vill. Vi trivs så bra i vårt nya hem trots att det är en salig oreda fortfarande. Eftersom det äntligen blev så fint vårväder i helgen ägnade vi oss åt en del trädgårdsarbete.  Som så mycket annat, är även trädgården misskött, men så småningom så ska nog även den prunka av vackra rosor. Johnny röjde en del i växthuset och sen räfsade vi löv för glatta livet. Efter att ha krattat ungefär hälften av baksidan fick vi ihop tre släpkärror fulla med löv. Jag vet inte hur många kubik det blev mer än att det blev många. Det har troligen inte räfsats här på ett antal år. Det är minst lika mycket kvar att få bort. Hoppas det blir fint väder till helgen.

 

Det som gör mig lite ledsen är allt skräp som finns i trädgården. Jag har hittat (jag räknar inte upp allt) plastförpackningar till korv, bacon, petflaskor, hela och trasiga kaffemuggar i rabatterna, papper, cigarettpaket, cigarettfimpar och snusprillor i det oändliga. Jag har svårt att förstå vuxna människor som beter sig som svin rent ut sagt. Det lär ju knappast varit alltför långt till en papperskorg här eller till att slänga fimpen i hinken. Tråkigast är allt glassplitter som finns överallt eftersom det kan skada vår lilla Sagas tassar och dessutom är hon nyfiken och vill precis som små barn stoppa allt i munnen. En sak är dock helt säker, i vårt hem eller utomhus beter man sig inte på det viset. Då kommer jag på värsta kärringmanér säga ifrån!

 

Igår åkte vi till Visby för att köpa ett kassaregister till Hälsoboden och kom hem med en hel butiksinredning! Som vi fick! Gotlänningarna är som sagt både trevliga och dessutom generösa. Det gjorde att vi inte fick plats med våra "nya" trädgårdsmöbler som vi köpt via Lokus. Idag när vi hämtade bordet och stolarna berättade frun i huset att 72 personer ringt och ville köpa trädgårdsmöblerna. Så ibland har vi lite tur och hinner först till kvarn. Vi är så glada över våra möbler för det var rejäla grejer dessutom. Maken i huset berättade att de hade en vän som vägde 150 kg som kunde sitta i stolen. Bra, sa vi med tanke på att vi ska jobba med överviktiga personer. Jag tycker det känns så bra med blocket, Lokus, Tradera och alla loppisar som säljer begagnade grejer. Det känns så bra att ta tillvara sånt som andra inte längre har användning av eller sälja grejer själv istället för att alltid köpa nytt och bidra till allt slöseri. Fram för mera kretsloppstänk!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog