Gotlänningar och sommargotlänningar

Efter att ha bott i ca en månad på Gotland kan vi konstatera att gotlänningarna är ett trevligt folk. Alla vi träffat tycker det är kul att vi flyttat hit och ska starta verksamhet här och alla frågar samma fråga; Kommer ni att bli fast bosätta här? När vi svarar ja på det och säger att vi älskar Gotland trots att vi inte har någon som helst anknytning hit och knappt varit här förrän förra hösten ser de flesta ännu gladare ut.

 

Dessutom så har vi fått en väldigt fin service av en trevlig gotlänning när vi handlat en massa färg och hyrt slipmaskin på Suder Golv i metropolen Hemse. En kväll när vi skulle åka och köpa dammsugare i Stånga var vi två tidsoptimister i vanlig ordning för sent ute så vi kom till affären ca 10 minuter efter stängning. Eftersom vi ändå var där tyckte jag det var lika bra att kliva ur bilen och kolla öppettiderna och döm om min förvåning när killen/ägaren ? i butiken kom till dörren och jag sa att vi hade tänkt köpa dammsugare så tyckte han att vi kunde komma in och handla det vi behövde. Snacka om serviceminded! Elspar eller SparIn eller vad stället nu hette kommer vi självklart att besöka fler gånger. 

 

Även sommargotlänningarna verkar trevliga, åtminstone våra närmsta grannar. Igår ringde de på och kom med en liten påskpresent (sånt har jag aldrig varit med om tidigare) så vi tog en fika och pratade på en stund och fick tips om diverse ekologiska odlingar och annat. Väldigt trevligt.

 

Jag har också lärt mig ett ord på gutemål; kaitlab som beskriver något om mig själv. Är det månne någon som kan gissa vad? Jag avslöjar vad det betyder på nästa blogginlägg.

 

Annars har veckan förflutit med massor av arbete ute i ladan och vi behöver nog en vecka till för att bli klara med allt. Vi har målat taket och taklister, väggar och golvlister i kök och toalett. Färgen har gått från grisrosa till snyggt ljust grå. Johnny har målat väggarna i konferensen och idag blev även den öppna spisen målad. Tänk vad snyggt det blir. Framför allt rent och fräscht! Jag har påbörjat rengöringen av golven i kök och toalett. Har legat på knä och skurat och funderat över hur man kan hitta på något så dumt som små gropar i klinkerplattorna där det fastnar massor av smuts. Den som kom på det är nog någon som inte ägnar sig åt städning. Städning är inget man lagt ner nåt större krut på här heller tidigare med tanke på hur det ser ut överallt. Dessutom plockar jag fimpar och annat skräp i trädgården varje dag när jag är ute och rastar vår lilla Saga. I fortsättningen är det rökförbud hos oss även utomhus! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog