Skratt och sorg

 

Skratt och sorg, två sidor av samma mynt och något som finns närvarande i allas våra liv. Till skillnad från barnen är vi vuxna oftast rädda för att visa dessa starka känslor. Om vi vågade gå utanför vår trygghetszon och visa vad vi känner inombords skulle vi förmodligen må mycket bättre än vad vi gör.

 

Jonas Gardell skriver i så klokt i en av sina böcker " Att vara sedd och att få skratta och gråta tillsammans med andra är en absolut nödvändighet om man ska överleva som människa".

Skrattyoga och utbildningar för ökad arbetsglädje

 

Unna Dig själv en uppskrattning och bli "skratterist"!

 

Att vi mår bra av att skratta finns det ingen som betvivlar. Vi får till exempel bättre blodcirkulation, ökad lungkapacitet, förbättrat immunförsvar och mer positiv energi.

 

Att skratta tillsammans ökar dessutom samhörighet och gemenskap med andra. Problemet är bara att vi skrattar allt mindre. Det måste vi ändra på!

 

◊ Skrattyoga

Med metoden "Skratta utan anledning" är det enkelt. Metoden innebär att man skrattar i grupp med hjälp av skrattövningar och är utarbetad av den indiske allmänläkaren Madan Kataria.

 

Jag kommer gärna till föreningar, organisationer eller Din arbetsplats i samband med personalmöten, kick-off eller konferens och genomför ett skrattprogram på ca 45-60 minuter.

 

◊ Tre positiva timmar

För arbetsgrupper eller andra grupper som vill öka livs- och arbetsglädjen. Vi inleder med ett antal skrattövningar och fortsätter med övningar i positivt tänkande och att hitta (ännu mer) glädje i våra liv.

 

Utbildning: "Förälskad i jobbet - om gemenskap och arbetsglädje"

Syftar till att ge både inspiration och verktyg för arbetsmiljöarbetet. Målet är att öka arbetsglädje, samhörighet och gemenskap i arbetsgruppen/arbetsplatsen. Vi träffas vid fyra tillfällen, tre timmar/gång. Utbildningen varvas med föreläsningar, gruppövningar, hemuppgifter och diskussioner och avslutas vid varje tillfälle med en avslappningsövning.

 

Innehåll:

  • Tankens och bildens kraft
  • Attityder, föreställningar och värderingar. Hur påverkar det mig?
  • Positivt tänkande
  • Vad innebär en god arbetsmiljö?
  • Skratt och arbetsglädje
  • Självkänsla/självförtroende, något vi alla kan utveckla
  • Att dela framgångar
  • Verkligheten - din och min
  • Kommunikation
  • Beröm och kritik

 

Kommentarer från nöjda deltagare:

"En tankeställare. Mycket roligt har vi haft."

"Kul att gå på kurs. Mycket skratt. Jag försöker tänka mer positivt nu och att hitta lösningar."

"Jag hade redan min uppfattning klar hur kursen skulle vara, tråkig! Men jag fick ändra mig totalt, den var super!"

Att läka sorg och förluster

- ett handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster

 

Alla drabbas vi av förluster under vår livstid. Det kan till exempel vara att bli sjuk, arbetslös, lämna en relation, flytta, mista sina nära och kära eller gå i pension. Hur mycket och på vilket sätt våra förluster påverkar oss är individuellt men förluster är oftast smärtsamma. Sorg, som är en känslomässig reaktion, är den normala och naturliga reaktionen på en förlust men i vårt samhälle har vi lärt oss att hantera sorg på ett intellektuellt sätt.

 

Vi lever med myter som "tiden läker alla sår", "sörj i ensamhet", "var stark" och omgivningen kan säga "du måste släppa taget och gå vidare" men ingen talar om för oss HUR?

 

Sorgen över vår förlust påverkar våra liv och våra relationer på ett negativt sätt så länge vi inte möter och kommunicerar det vi bär inom oss.

Handlingsprogrammet för sorgbearbetning

hjälper oss att bearbeta smärtan av våra förluster, ger känslomässig läkning och vi kan försonas med vårt förflutna och känna frid.

 

Programmet är utvecklat av John James och Rusell Friedman som framgångsrikt hjälpt tusentals sörjande. De har skrivit bestsellern The Grief Recovery Handbook som översatts till svenska av Anders Magnusson från Svenska institutet för sorgbearbetning.

Välkommen till vår Hälsogård för att läka dina förluster. Vi jobbar både individuellt och i grupp.

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog