Rawfood 

 

Rawfood eller råkost på svenskal, för kanske tankarna för en del till 70-talets groddande och rivna morötter och rödbetor. Men rawfood är så mycket mer än det, och framför allt är det fantastiskt gott! Titta på bilderna så förstår du! Det går att variera i det oändliga och kroppen mår så bra av den här maten. Självklart väljer man själv vilken nivå man lägger sig på, det måste inte vara 0 eller 100, det kan faktiskt vara både 25, 47 eller 69 %. Rawfood är ingen diet utan ett sätt att leva och ger många positiva effekter på kroppen. Vi har själva märkt skillnad på både hud och hår, bättre syn, bättre cirkulation, viktnedgång, att vi är pigga och fått ett bättre immunförsvar. Vi är i princip aldrig sjuka, inte ens en liten förkylning. 

Rawfood består av grönsaker, rotfrukter, frukter, torkad frukt, nötter, groddar, spirad säd, fermenterade grönsaker, alger med mera. Rawfood är okokt mat som hettas upp till max 42 grader för att bevara all näring i maten. Nötter, frön och säd blötläggs och groddas vilket gör maten mera näringsrik och lättsmält. Rawfood är mat utan mjölkprodukter, gluten, ägg, kött och fisk. Vi kombinerar rawfood med Ann Wigmores Living food/Levande föda vilket innebär rejuvelac (återföryngringsdryck), inomhusodlingar under vintern som skott och vetegräsjos.

 

Prova på Rawfood 

Vi lagar en 3-rätters lunch/middag tillsammans och njuter sen av maten.

 ”Matkurs” i levande föda/rawfood
Under fyra tillfällen/alternativt 2 dagar, får du lära dig grunderna i levande föda/raw food. Denna fantastiskt goda mat som stärker ditt immunförsvar och fyller dig med energi. Hör av dig till Marita om du vill veta mer och gå kurs! 

Ett exempel på en middag på Hälsogården, rödbetsbiffar
Jultallrik på rawfood vis, mmm... så gott!
Jultallrik på rawfood vis, mmm... så gott!
Dadelbollar, körsbärskyssar, fröbröd, smoothies, ja det finns många bra, nyttiga alternativ till sockret och det vita mjölet. Dessutom är det jättegott!
Rawfood paj
Rawfood glass
Raw jordgubbstårta
Raw jordgubbstårta
Nötkaka och kladdkaka med cashewgrädde till fikat
Nötkaka och kladdkaka med cashewgrädde till fikat
Rawfood pizza
Rawfood pizza
Morotskaka med gojibär och lavendel
Morotskaka med gojibär och lavendel

 

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg1000länkar.com - gratis länkkatalog